.: HOME :|: ABOUT :|: NEWS :|: EVENTS :|: FORUM :|: LINKS :|: CONTACT :|: MEDIA :|: WEBSHOP :.

 

MYZTIKALS SURINAME, WINNER OF THE BATTLE OF THE YEAR CARICOM 2009!

[PERSBERICHT]
Almere, 29 Juli 2009

INTERATIONAAL EVENEMENT BATTLE OF THE YEAR DIT JAAR OOK IN SURINAME`
(pre-selectie vanaf dit jaar ook in Zuid Amerika en de Caribbean)
BOTY is dit jaar voor het eerst ook in Zuid-Amerika te vinden! Stichting VVFLEX (Nederland), Hiphopschool FAYA en CCS in Suriname introduceren dit jaar voor het eerst BOTY CARICOM.
Op 22 augustus zal de strijd om de felbegeerde titel voor Caribische/ Zuid-Amerikaanse breakdancers, in Suriname los barsten.
Sinds 1989 is BOTY uitgegroeid tot het grootste breakdance event van de wereld en wordt over de hele wereld georganiseerd. Werelddelen als Europa, Scandinavie, Zuid Afrika, Verenigde Staten, e.a. deden de afgelopen jaren al mee.
Dit jaar doen dan eindelijk ook de Caribbean en Zuid Amerika voor het eerst mee. Alle landen kunnen zich op deze manier selecteren voor het wereldkampioenschap dat jaarlijks in Duitsland plaatsvindt.
In de Caribbean en Zuid Amerika krijgen mensen dansen met de paplepel binnen. Daarom was het heel
opmerkelijk dat een wereldwijd dans evenement als BOTY, daar nog niet te vinden was. De reden hiervan
was dat er in dat gebied weinig middelen ter beschikking worden gesteld. Nu hebben organisaties in Nederland en Suriname de krachten gebundeld en is BOTY CARICOM een feit!
Televisiezender Eurosport zendt al jaren BOTY edities van verschillende landen uit. Dit jaar zal de eerste BOTY CARICOM op Eurosport 2 worden uitgezonden.
Op 17 oktober zullen de wereldkampioenschappen in Duitsland worden gehouden. De winnaar van BOTY CARICOM zal hieraan deelnemen en het gelijknamige gebied vertegenwoordigen tijdens haar verblijf in Nederland (www.urbangrooveonthemove.com). Tijdens deze uitwisseling zullen diverse activiteiten plaatsvinden en zal er worden opgetreden, samen met BOTY team uit Zuid Afrika.
Zo zullen beide teams o.a. in Almere te bewonderen zijn op 24 Oktober tijdens “Urbanetnication Meets BOTY”.

[EINDE PERSBERICHT]